Nowe szkolenie online:
HACCP w zakładzie produkującym suplementy diet
- krok po kroku
31 stycznia 2023 r.
Koszt uczestnictwa: 690 PLN netto
1. Dobra Praktyka Higieniczna - dokumentowanie zapisów w zakresie
- prac porzadkowych (pomieszczenia + urządzenia)
- higieny pracowników
- nadzoru nad obecnością szkodników
- badania wody
- pomiarów środowiska pracy
2. Dobra Praktyka Produkcyjna - dokumentowanie zapisów w zakresie
- Wyznaczenie kryteriów dostawy i zasad przyjęcia dostawy
- Określenie zasad magazynowania i monitorowania warunków przechowywania surowców
- Przebieg procesu produkcji i kontroli śródoperacyjnych
- Określenie zasad magazynowania wyrobów gotowych
3. Księga HACCP
- Omówienie zakresu zapisów księgi HACCP
- Rodzaje zdefiniowanych zagrożeń i metodyka postępowania w ramach przeprowadzania analizy zagrożeń
- Wyznaczanie za pomocą drzewa decyzyjnego Punktów Kontrolnych i Krytycznych Punktów Kontrolnych oraz zasady ich nadzoru.
- Procedury Systemu HACCP które muszą powstać